maandag 18 februari 2013

Hoe geef ik mijn loopbaan een nieuwe impuls

Vraag je jezelf op je werk regelmatig af wat je er eigenlijk nog doet, is de lol er af en interesseert het je werkelijk helemaal niets meer of die order vandaag of morgen af komt? Denk je aan een andere werkkring, een andere loopbaan of wil je alleen verbetering van je huidige situatie. Weet je niet goed waar te beginnen? Praat eens met een consulent van loopbaanbegeleiding, doe een beroepskeuzetest en kijk wat het beste bij jouw persoonlijkheid past. 


Wat kan loopbaanbegeleiding voor jou betekenen? 
Loopbaanbegeleiding is er van psychologische-tot praktische loopbaancoaching en je kan bij problemen met je loopbaan een beroep doen op individuele-of groepsgesprekken. Met de resultaten die uit testen en/of gesprekken voortvloeien wordt vervolgens besloten wat voor jouw loopbaan de beste impulsbron is. 

Loopbaan veranderen niet noodzakelijk 
Denk niet direct dat je bij loopbaanbegeleiding direct in een soort omscholings of loopbaan veranderingstraject komt. Misschien ligt de oorzaak van jouw probleem in je gezinssituatie, kamp je met lichamelijke problemen of ligt de bron van alle onvrede in je huidige werksituatie. De op jou gerichte loopbaanbegeleiding kan door een goede vraagstelling van de loopbaancoach de werkelijke redenen tot onvrede te achterhalen en jouw loopbaan op deze manier een nieuw impulsbron geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten